Ciorba cu perisoare – reteta

Martie 30, 2010

Ciorba de perisoare e una din mancarurile foarte hranitoare, destul de gustoase si foarte usor de facut.Pentru ea aveti nevoie de 500 g carne, 2 rosii, 1 ardei, 2 morcovi, o telina mica, 2 ou, leustean, jumatate de paine, doua linguri de orez, 3 cepe.

Se taie 2 cepe si se pune jumatate de paine la inmuiat cam 10-20 minute.Dupa ce se inmoaie painea se stoarce bine si se amesteca cu ceapa, doua linguri de orez si carnea tocata.Se mai adauga sare si piper dupa gust, in mod normal cam doua lingurite rase.

Se pune apa la fiert in oala, cam 4 litri de apa .In acest timp se taie pe rand ceapa , morcovii, o telina mica, leustean si se pun in apa de pe foc.Legumele se taie in cubulete mici ca sa poate fi mancate usor.

In timp ce asteptam sa fiarba legumele se fac perisoarele.Se iau bucati de carne din castron si se modeleaza in forma unor bile de 3 4 cm diametru.Dupa ce au fiert legumele cam 5 10 minute se pun perisoarele.

Dupa ce au fiert si perisoarele cam 15-25 minute se adauga si rosiile cu ardeii taiati feliute subtiri.Dupa 10 minute se pune cam jumatate de litru de bors , se mai lasa sa fiarba 5-10 minute si se stinge focul.

Voila aveti acum o ciorba de perisoare gustoasa gata sa fie servita.

Bon apetit

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: