O fi scapat?

martie 23, 2009

Si acum mi-o amintesc perfect.Cu baticul negru pe cap, fusta lunga si demodata pe corpul imbatranit de vreme.Cu geanta ei din ’95 pe care o purta ca in prima zi.Da ma refer la prima nebuna pe care am cunoscut-o si cu care am stat la ‘o barfa’.

Era undeva prin Mai, perioada cand inca mai mergeam la Karate cu amicii mei Sergiu, George, Rares, Blondu si Barzoi.Eram in metrou, inghesuiti si transpirati, cu nasul infundat de la sarmalele pe care le mancase Barzoi si care acum se dizolvau sub forma de aburi calzi printre moleculele de parfum fin ale femeilor cinstite care se intorceau de la servici.In spatele nostru, madam isi varsa oful pe comunistii care i-au distrus viata.

Rares, bine educat si un foarte bun ascultator, incerca s-o consoleze si ii asculta problemele vietii.Cum toata viata comunstii au incercat s-o otraveasca.Cum KGB-ul ii citea scrisorile si i le ardea in soba in timp ce ea ingheta de frig pentru ca ii puneau lacat la usa.Cum s-a chinuit ea sa faca facultati nemaipomenite si apoi nimeni nu i-a recunoscut meritele , ba mai mult nesimtitii i-au furat diplomele si i le-au ars alaturi de scrisori.

Cel mai dureros a fost cand ne-a povestit de cariera ei ca profesoara.Cand incerca ea sa le deschida mintile fragede ale copiilor si sa-i faca sa vada raul din jurul lor.Din pacate n-au reusit pentru ca acei copii aveau deja creierul spalat de experimentele neoficiale ale Securitatii.

Trebuie sa recunosc ca toti cei din jurul ei aveau lacrimi la ochi, in timp ce Rares ‘o intelegea’ perfect si ii dadea perfecta dreptate.Cel mai cumplit a fost ca timp de o saptamana nu am putut sa dorm noapte din cauza febrei musculare la burta pe care am capatat-o dupa portia aia de ras.

Sper ca saraca si-a gasit fericirea si macar acuma una din scrisorile ei a ajuns in atentia unui parlamentar.Asta daca nu au rapit-o extraterestii pentru ca stia prea multe…

Reclame

One Response to “O fi scapat?”

  1. lostkingdommyths Says:

    Buna treaba…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: